Tην Κυριακή 18/06/23 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση για τα συμμετέχοντα μέλη του έργου με τίτλο “Προσαρμογή υφιστάμενων γεωργικών πρακτικών στην κοιλάδα του Νέστου μέσω Αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Τηλεπισκόπησης για την προστασία του περιβάλλοντος”, με ακρωνύμιο Digicotton και κωδικό ΠΣΚΕ Μ16ΣΥΝ-00218.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής Microsoft 365- Teams με τη συμμετοχή εκπροσώπων  από τον ΕΚΕΤΑ και την ΕΑΣ Καβάλας, ενώ την οργάνωση της ανέλαβε ο Συντονιστής Φορέας του έργου foodstandard.

Αντικείμενο του Digicotton είναι η δημιουργία ενός οδηγού ορθής γεωργικής πρακτικής αλλά και ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης, που θα εστιάζει στην καλλιέργεια βαμβακιού στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα στην Καβάλα.

Στόχος της συνάντησης ήταν αφενός η ενημέρωση σχετικά με την έναρξη των εργασιών του έργου και των επιμέρους διοικητικών θεμάτων, και αφετέρου η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης των προαπαιτούμενων αρχικών ενεργειών που αφορούν την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των καλλιεργειών βαμβακιού.