ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού σε αγροτεμάχιο βαμβακοπαραγωγού της ΕΑΣ Καβάλας»

Η εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού σε αγροτεμάχιο καλλιέργειας βαμβακιού παραγωγού – μέλους της ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ στην Χρυσούπολη Καβάλας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 05/06/2024 από τεχνικούς της εταιρείας SCIENTACT SA.

Παρόντες στην διαδικασία ήταν εκπρόσωποι των μελών της επιχειρησιακής ομάδας του έργου μεταξύ των οποίων, ο κ. Ιωακείμ Χοροζίδης υπεύθυνος συστημάτων της ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ καθώς και η κ. Φαίδρα Φυτώκα γεωπόνος της foodstandard. Η ακριβής τοποθεσία του μετεωρολογικού σταθμού είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη συνάντηση κατόπιν συμφωνίας εκπροσώπων από τον ΕΚΕΤΑ, παραγωγών βαμβακιού – μελών της  ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ και εκπροσώπων από την ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ πάντα υπό την επίβλεψη του συντονιστή φορέα του έργου, foodstandard.

Ειδικότερα, η επιλογή του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου έγινε με γνώμονα την τοποθεσία του,  καθώς το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο είναι εύκολα προσβάσιμο ενώ συγχρόνως βρίσκεται κοντά στην οικία του παραγωγού και ως εκ τούτου μπορούν να αποφευχθούν τυχόν κρούσματα κλοπής του σταθμού. Τέλος, μετά την εγκατάσταση του σταθμού οι τεχνικοί έδωσαν πρόσβαση στην βάση δεδομένων του σταθμού στoν υπεύθυνο της ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη των δεδομένων.